Marketingstrategie (d.m.v. marketingsessies)

Wil je jouw marketingstrategie helder hebben? In één of meerdere marketingsessies komen wij samen tot de kern. Jouw doelen en de weg hiernaartoe staan centraal. Na deze sessie(s) heb jij een concreet en helder marketingplan incl. een advies op maat waarin de juiste middelen- en kanalenmix is opgenomen. Nu kun je (eventueel samen MetMaryke) aan de slag om jouw marketingdoelstellingen te behalen. 

Een goed verhaal en een helder doel is de basis van je communicatie- en marketingstrategie. Door het inzetten van de juiste marketing en communicatie kun je groeien en vooral bloeien. Liggen jouw organisatiestrategie, ambitie en doelstellingen in lijn? Of doe je maar wat en heb je geen idee waar je met je merk of onderneming naar toe gaat? Weet dat er zonder visie en inzicht niet veel van een strategie terechtkomt.

Strategisch marketingplan

En daar komt MetMaryke om de hoek kijken. Ik duik in jouw merk, onderneming of organisatie. Ik stel aan de hand van de juiste vragen tijdens één of meerdere marketingsessies een marketingstrategie op. Geen plan van 20 kantjes, maar een kort en bondig, vooral praktisch plan.

Een roadmap die zorgt voor een duidelijke richting. Voor de basis van jouw toekomstige online en offline communicatie- en marketinguitingen.  

Aan de hand van dit marketingplan kan er een slimme marketingmix ingezet worden, waardoor (snel) groeien en bloeien vanzelfsprekend is. Ook vormt dit plan een stevige basis om later op terug te vallen als je het even niet meer weet. 

Marketingsessie(s)

Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek (fysiek, telefonisch of online) kijken we samen naar jouw vraag. Waarom wil je samenwerken MetMaryke, wat zijn je verwachtingen? We kijken samen naar naar jouw behoeftes. Begin je pas of ben je al jaren aan het ondernemen, een stapje terug doen om van daaruit weer vooruit te kunnen is echt niet verkeerd. En soms zelfs heel erg nodig. Is er een klik, dan plannen we na dit kennismakingsgesprek gelijk de eerste marketingsessie in. Na deze eerste sessie ga ik aan de slag met de input en begin ik met het vormgeven van jouw marketingplan. Ik heb namelijk (nog) niet genoeg inhoudelijke kennis om jouw plan alleen vorm te geven, vandaar het belang van één of meerdere marketingsessies samen MetMaryke. En zo komen we samen steeds dichterbij jouw roadmap naar succes.

Ik sluit elk marketingtraject af met een marketingplan waar je direct mee aan de slag kunt. Ik geef je advies over de vervolgstappen en over de middelen die het beste ingezet kunnen worden, zodat jouw merk of onderneming de volgende stap kan zetten.

De sessie(s) kan plaatsvinden in De Spinnerij in Enschede, waar mijn kantoor zit. Maar ik kan ook bij jou op kantoor komen.

Waarom heb jij een marketingstrategie in de vorm van een marketingplan nodig?

  1. Omdat het de kern van je strategie is;
  2. Het geeft aan hoe jij jouw doelen gaat bereiken, op welke termijn en met welke middelen;
  3. Omdat marketing de manier is om jouw product of dienst bij jouw (potentiele) klant te krijgen;
  4. Omdat je met dit plan je (eventuele) personeel/investeerders enthousiast krijgt. Alle ogen dezelfde kant op.

Jouw investering

Zoals ik al eerder aangaf is een kennismakingsgesprek kosteloos. In dit gesprek wil ik jou en je business leren kennen en je laten weten wie ik ben en welke kennis en waarde ik kan bieden. Die waarde die ik jou geef komt voort uit mijn jarenlange ervaring. Deze waarde geef ik jou in de vorm van één of meerdere marketingsessies (vol kennis, bewustwording, inspiratie en strategie) en een marketingplan (een korte en praktische roadmap vol advies). Deze investering doe jij om een boost te geven aan jouw onderneming zodat jij doelbewust kunt groeien en bloeien. Jouw investering is afhankelijk van het aantal sessies dat je afneemt en begint bij €595,- excl. btw.

Trainingen, sessies & workshops

In jouw marketingplan kan staan dat je aan de slag moet met contentmarketing, met social media marketing of dat je je eerst moet focussen op het verbeteren van je website, dat je de media moet opzoeken of een podcast moet gaan beginnen. Allereerst, niets moet natuurlijk, een advies is ook maar een advies. Ik kan me voorstellen dat advies soms rauw op je dak kan vallen als je er geen kaas van hebt gegeten.

Maar voelt het goed en wil je meer weten over de verschillende soorten marketing. Over de middelen of de kanalen die je in kunt zetten, dan help ik je graag verder met mijn kennis en waarde. Ik bied een contentsessie aan waarin we dieper ingaan op jouw content strategie. Ik bied een social media training aan waarin je meer leert over de verschillende soorten social media of waarbij je juist dieper in gaat op bijvoorbeeld alleen Instagram. Ook leuk, een wandelsessie marketing in het bos, waarbij wij op een luchtige manier de vervolgstappen van het plan kunnen bespreken.