Ik wil groeien!

Ik wil groeien

Ik wil groeien! Niet in de lengte, maar mentaal en fysiek. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, privé, maar ook op zakelijk vlak. Ik merk dat het lastig is om als zelfstandige bij te blijven. Er gebeurt zo veel en alles gaat razendsnel. En dat bijhouden, dat moet je zelf doen. Geen baas die je naar een training stuurt, geen collega’s die je iets bijleren.

Ook privé moet je alles zelf doen. En ik heb daar moeite mee. Ik kan slecht kiezen. Want mijzelf ontwikkelen of ontplooien kan natuurlijk op ontelbaar veel manieren. Waar kies je dan voor?

Ik zie persoonlijke ontwikkeling als het ontwikkelen van mijn kunnen, mijn kennis en vaardigheden. Daarnaast ontwikkel ik me ook door het opdoen van ervaring. Maar wat doe je dan precies? En hoe doe je dat? En wat wil ik nou eigenlijk leren?

Iets willen gaat over drijfveren, over idealen en dromen. En ik wil graag, heel graag groeien. Maar begint dat niet met ontdekken wat mijn dromen zijn, want in welke richting moet ik anders groeien? Iets heel graag willen is volgens mij het belangrijkste en dát zette me het afgelopen jaar dan ook in beweging. Ik kwam erachter dat jezelf willen ontwikkelen leuk klinkt, populair ook. Maar dat kiezen waarin je wilt groeien, privé of zakelijk en hoe, heel wat anders is. En wie gaat me helpen? Hoe kom ik erachter wat ik wil, zodat ik op basis daarvan keuzes kan maken en toe kan groeien naar dat droomleven. Waarvan ik nu dus nog niet weet hoe dat eruit ziet. Werk aan de winkel dus.

Groei begint met ontdekken wat je dromen zijn, want in welke richting moet je anders groeien?

Naar binnen keren

Als ik naar binnen keer, mijn dromen op zoek en mijzelf nog beter leer kennen, dan kan ik daarna, ook zakelijk, nog betere keuzes maken. Dát is groeien! En die eerste stap, die is zwaar, eng, spannend én leuk! De eerste stap van mijn zoektocht begon met buiten zijn. Twee keer in de week door het bos hardlopen en (bijna) elke dag een fikse wandeling met de hond. Buiten zijn is fijn, ook al is het koud, nat of guur. En man, ik had dus nooit gedacht dat ooit te zeggen!

Ik heb dus besloten om bij mijzelf te beginnen, want het begint altijd bij jezelf, bij de kern. Dat de tweede stap een half jaar traject bij Buitenkans Twente is, is dus niet heel gek. Buitenkans Twente kwam voorbij en ik stond er voor open. Het was de juiste tijd. Jacquelien & Jessica ​​​​​​​​van Buitenkans Twente raakten me, er was een klik en er was buiten. Geen twijfels en gaan! Elke maand komen we samen, in het bos in Rijssen, bij het vuur. Ondertussen spreken we elkaar elke week en doen we online opdrachten. 

Ik heb besloten bij en met mijzelf te beginnen. Want het begint altijd bij jezelf, toch? 

Tijdens dit half jaar traject wil ik ontdekken of er weggestopte dromen zijn. Wat vind ik nou belangrijk in dit leven, waarom ben ik hier? Hier begint de eerste module ook mee. Met het thema dromen. Want, als geld en tijd geen rol spelen, waar woon je dan? Wat doe je en met wie ga je om? Werk je dan nog? Als alle beren van de weg zijn waar ligt dan mijn hart en mijn behoeften? En als ik dat weet, dan wil ik natuurlijk weten hoe ik stappen kan zetten om die dingen die voor mij zo belangrijk zijn op 1 te zetten. En ik wil leren hoe dat moet terwijl mijn drukke leven maar doorraast. 

De eerste live dag zit er ondertussen op. We (een kleine groep lieve en inspirerende vrouwen) zaten bij het vuur, we luisterden naar elkaar, wandelden door het bos, waren stil, deden opdrachten, aten een heerlijke lunch en maakten een vision board, zie foto. Hierin stonden mijn dromen centraal. Tijd bleek een groot onderwerp. Tijd die ik echt moet nemen, voor mij. Tijd om te mijmeren, om te wandelen, om hard te lopen, te tekenen, te lezen, om naar de sauna te gaan, een dagje alleen op stap, een weekend of weekje weg en om nou eindelijk eens met Bram in Parijs te verdwalen. En zelfs tijd om een ochtend op de bank te hangen. Als je jezelf geen tijd geeft raas je maar door. En tijdens het razen kom je natuurlijk geen stap verder… En verder moet je gaan om te groeien, te ontwikkelen en te ontplooien.

Ik geloof dat als ik beter naar mijzelf luister en daar ook naar handel, ik een nog leuker en gelukkiger mens ben. En dat is niet alleen geweldig voor mijzelf, maar ook voor MetMaryke, voor mijn kinderen, mijn man, vriendinnen en voor mijn familie. 

Ik ben enorm benieuwd, wat doe jij aan zelfontwikkeling? En heb je de focus meer op zakelijk of privé? Laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *