Meer over virtual management (VM)

Virtual manager

Virtual management wordt gedaan door een virtual manager (VM). Een professional die virtueel (op afstand) ondernemers adviseert, inspireert en ondersteunt met de uitvoering van de dagelijkse taken en projecten. Maar ook kan helpen bij het inrichten van systemen en tools voor alle terugkerende taken. Een virtual manager is ook iemand die mee kan denken, in mijn geval, op strategisch en creatief vlak.

Loop jij achter de feiten aan op het gebied van structuur, de dagelijkse taken, van sales, relatiebeheer, marketing en communicatie? Is het een chaos en zie jij door de bomen het bos niet meer?

Een virtual manager is meer dan een virtual assistent, de moderne variant op een secretaresse of personal manager. Het inschakelen van virtual management brengt rust in jouw agenda en hoofd, zodat jij kunt ondernemen. Zo zijn veel ondernemers en ook werknemers druk bezig met de groei van hun onderneming of functie. Ze hebben niet genoeg tijd voor het inrichten van een contentkalender, het schrijven van een blog, het organiseren van een event of lanceren van een product. Voor het uitzetten van vormgeving- of web gerelateerde taken, voor het bedenken en uitrollen van een campagne en voor het managen van verschillende projecten tegelijk. Daarbij hebben ze vaak ook niet de juiste connecties om de verschillende taken uit te laten voeren. Laat staan dat ze tijd of energie hebben voor het creatief of strategisch nadenken over morgen. Deze o zo belangrijke taken schieten er dus snel bij in. 

Maar stel je eens voor…

Stel je eens voor dat je een efficiënt, ervaren en betrouwbaar iemand hebt gevonden die, op afstand, voor je klaarstaat en wanneer nodig naast je zit. Een manager die precies die kwaliteiten heeft die jij nodig hebt. Die jouw business kent, snel handelt, jou onmiddellijk snapt en ook nog eens snel en hard werkt. En als kers op de taart ook nog een creatief en strategisch mee kan denken over vraagstukken of opdrachten waar jij dacht geen tijd en/of energie voor te hebben.

Hoe werkt dat dan, als ik jouw virtual manager word?

Wanneer je iemand in dienst neemt ben je snel twee- tot drieduizend euro in de maand kwijt. Maar je huurt mij, als virtual manager, alleen in wanneer je me nodig hebt. Ik zit niet voor een aantal vaste uren bij jou op kantoor, maar ik kom pas in actie als ik hiervoor een opdracht krijg. Je betaalt alleen voor effectief gewerkte uren. En om niet voor elk uurtje of voor elke opdracht een offerte en factuur te hoeven sturen, werk ik met urenkaarten. Je neemt een urenkaart van 10, 20 of meer uur bij mij af en ik houd netjes alle gewerkt uren bij. Ik geef je tussendoor een overzicht en laat je weten wanneer de kaart bijna vol is. We plannen dan een evaluatie in, loopt alles lekker, dan schaf je een nieuwe urenkaart bij mij aan. Easy peasy.

Denk jij nu: virtual management, dat heb ik nodig! Neem dan contact op voor een kennismaking MetMaryke. Op mijn dienstenpagina VIRTUAL MANAGER lees je nog meer over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *