Kleurrijke Illustraties

Ik geniet volop van het maken van kleurrijke illustraties. Ik illustreer graag mensen, dieren en bloemen. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen stijl ontwikkelt die wordt omschreven als vrolijk, kleurrijk en herkenbaar.

Je kunt bij mij terecht voor eigenzinnige illustraties. Ik illustreer op mijn iPad Pro met mijn Apple pencil. Ik gebruik hiervoor de app Procreate en dat tekent echt fantastisch! Daarnaast illustreer ik ook in Adobe Illustrator. Het voordeel van Adobe Illustrator is dat je in dit programma vector bestanden kunt maken.

Vector illustraties

Een vector bestand is een grafisch bestand opgemaakt uit lijnen (vectoren) in plaats van uit kleine puntjes (pixels). Het voordeel van een bestand opgebouwd uit vectoren is dat je dit bestand onbeperkt kan schalen zonder dat de kwaliteit verloren gaat en de afbeelding onleesbaar wordt.

Je kunt een vector bestand wel tot 100 keer vergroten of verkleinen, alle details blijven haarscherp. Daarnaast is het voordeel dat de bestandsgrootte heel klein is en de resolutie altijd scherp. Ook kun je de afbeeldingen vrijstaand maken, zonder achtergrond.

Hieronder en greep van mijn illustraties.