Kleurrijke Illustraties

Urenkaarten en abonnementen

Ik geniet volop van het maken van kleurrijke illustraties. Ik illustreer graag mensen, dieren en bloemen. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen stijl ontwikkeld die wordt omschreven als vrolijk, kleurrijk en herkenbaar.

Je kunt bij mij terecht voor eigenzinnige, op maat gemaakte, illustraties. Voor (een serie) kaarten, een boek, een poster aan de muur, behang, stof, merchandise of stationary. Ik illustreer op mijn iPad Pro met mijn Apple pencil. Ik gebruik hiervoor de app Procreate en dat tekent echt fantastisch! Daarnaast illustreer ik ook in Adobe Illustrator. Het voordeel van Adobe Illustrator is dat je in dit programma vector bestanden kunt maken.

Ik teken ook portretten, familieportretten en portretten van bijvoorbeeld collega’s. 

Getekend portret Merel Wesseler
Merel Wesseler van Tipi Mi

Vector illustraties

Een vector bestand is een grafisch bestand opgemaakt uit lijnen (vectoren) in plaats van uit kleine puntjes (pixels). Het voordeel van een bestand opgebouwd uit vectoren is dat je dit bestand onbeperkt kan schalen zonder dat de kwaliteit verloren gaat en de afbeelding onleesbaar wordt. Je kunt een vector bestand wel tot 100 keer vergroten of verkleinen, alle details blijven haarscherp. Daarnaast is het voordeel dat de bestandsgrootte heel klein is en de resolutie altijd scherp. Ook kun je de afbeeldingen vrijstaand maken, zonder achtergrond. Logo’s ontwerp je bijvoorbeeld in vector, maar de onderstaande tekeningen zijn opgebouwd uit pixels en maak ik op, op het formaat dat je wenst. 

Hieronder en paar van mijn illustraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *